24
11/2009
0

Kósa Ádám: infokommunikációs akadálymentesítés

"Infokommunikációs akadálymentesítést" igényel Kósa Ádám hatékony részvétele az európai parlamenti (EP-) munkában, és e tekintetben a fideszes képviselő - aki a siketek és nagyothallók ügyét is képviselni kívánja az EP-ben - nagyon pozitív hozzáállást, segítőkészséget tapasztal.

2009. június 17.

Erről maga az érintett tájékoztatta jeltolmács segítségével szerdán Brüsszelben a magyar tudósítókat. Elmondta, hogy az infokommunikációs akadálymentesítés lényegében jelnyelvi tolmácsot, valamint írótolmácsot igényel, és ezek biztosítása esetén minden gond nélkül részt tud venni a munkában.

Már ezen az első brüsszeli napján öten is megkeresték azzal, hogy felmérjék a helyzetéből fakadó igényeket. Mint mondta, "Magyarországon sosem tapasztalt, segítő hozzáállással" találkozott az EP-ben.

Ezt - hangsúlyozta - nem valamilyen "gondoskodásnak", hanem jogai biztosításának tekinti.

Magyarországon 600 ezer, Európában pedig 50 millió fogyatékos él, a magyar EP-delegátus az ő érdekeiket kívánja képviselni. Azt kívánja bebizonyítani, hogy a fogyatékosok, ha lehetőséget kapnak, bármely témában képesek dolgozni - emelte ki Kósa Ádám. Méltatta, hogy a Fidesz felvállalta ennek az ügynek a képviseletét.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://kosaadam.blog.hu/api/trackback/id/tr341549429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása