28
01/2010
0

Itt az idő

Ünnepélyes megnyitón köszöntötte az újraalakult Disability Intergroup elnöke és az Európai Parlament alelnöke a tagokat. Kósa Ádám örömét fejezte ki a pártok feletti összefogásért, míg Schmitt Pál, méltatva az új elnök eddigi tevékenységét, reményét fejezte ki, hogy az Intergroup hozzájárul a fogyatékkal élők teljes társadalmi integrációjához. Példaként a sportmozgalmat nevezte meg, valamint a fogyatékos sportolók kiváló eredményeiről beszélt. A brüsszeli rendezvényen jelen volt az Európai Fogyatékosügyi Fórum (EDF) elnöke is. A szervezet a fogyatékosügyi frakcióközi csoport legfőbb támogatója és szakmai együttműködő partnere.

Bevallom, még én sem gondoltam arra, hogy a mai nap itt fogok állni és köszönthetem Önöket – hangzottak el Kósa Ádám szavai. Az elnök azt, hogy személyében egy fogyatékossággal élő embert választottak meg erre a posztra az európai szemléletváltozás kiemelkedő példájának tekinti. Ehhez járult hozzá a terület egyik kiemelkedő aktivistája, az Intergroup korábbi elnöke, a brit Richard Howitt képviselő is, aki a frakcióközi csoport tagja maradt.


Richard Howitt alelnök, Kósa Ádám elnök és Yannis Vardakastanis az EDF elnöke

Kósa üdvözölte, hogy több mint 80 képviselő fejezte ki érdeklődését és támogatását a fogyatékosügyi frakcióközi csoport újraalakítása során, és hangsúlyozta, hogy továbbra is kitart mottója mellett, mely szerint a fogyatékosügy nem jobb- vagy baloldaliság kérdése.

Az elnök az Intergroup feladatai között említette a Fogyatékossággal Élő Személyek Jogairól szóló ENSZ-egyezmény ratifikációjának kérdését, a Disability Pact elfogadtatását, az antidiszkriminációs irányelv és az infokommunikációs akadálymentesítés kritikus pontjainak megvitatását.

„Itt az idő, cselekedni kell” – mondta Kósa Ádám, majd ünnepélyesen is megnyitotta a Disability Intergroup idei évét.

A bejegyzés trackback címe:

https://kosaadam.blog.hu/api/trackback/id/tr921710345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása