24
11/2009
0

Ùjra válasz nélkül a fogyatékosok

Annak ellenére, hogy a fogyatékkal élők légi közlekedése elvileg jogilag megoldott, gyakorlatban mégis rengeteg diszkriminációval és esélyegynlőtlenséggel kell szembesülnie a közel 50 millió fogyatékkal élőnek Európában – hívta fel dr. Kósa Ádám a légi utasok jogainak végrehajtásáról szóló vita kapcsán az Európai Bizottság figyelmét.

2009. november 9.

Az európai parlamenti képviselő a november 9-i Közlekedési- és idegenforgalmi bizottsági ülésen kiemelte, a rendeletek módosításánál feltétlenül ki kell kérni a fogyatékosügyi szervezetek véleményét.
Mit kíván tenni az Európai Bizottság a fogyatékkal élőket érő diszkrimináció elhárítása és a rendelet értelmezésénél felmerülő fogalmi tisztázatlanság elkerülése érdekében – tette fel végül a kérdést az Európai Bizottságnak.
Az Európai Bizottság képviselője Brian Simpson, a szakbizottság elnöke többszöri felhívása ellenére is megpróbálta elkerülni a válaszadást Kósa kérdésére. Végül kifejtette, hogy a Bizottság tanulmányok készítése kapcsán, valamint a november 23. és 27. között sorra kerülő nemzeti hatóságokkal folytatott vita során is kitér a fogyatékosággal élő légi utasok jogsérelmeire. Jövő évi közleményében pedig megvizsgálja az esetleges joghézagok orvoslási lehetőségét is - zárta le a Bizottság képviseletében jelen levő főigazgató a válaszadást - a képviselők általános nemtetszése közepette.

A bejegyzés trackback címe:

https://kosaadam.blog.hu/api/trackback/id/tr201549521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása