24
11/2009
0

Áldozatok a liberális közös teherviselés oltárán

A nemzetközi gazdasági válság a fogyatékos embereket sújtja leginkább – hangoztatta jelnyelven megtett felszólalásában Kósa Ádám (Fidesz) az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén szerda este.

2009. október 7.

A magyar EP-képviselő emlékeztetett arra, hogy az Európai Unión belül 50 millió fogyatékos személy él. "Én őket tekintem a legnagyobb kisebbségnek" – szögezte le a napirenden kívüli felszólalása során. Kiemelte, hogy válságok idején mindig a fogyatékossággal élők veszítik el legelőször az állásukat, csökken a jövedelmük és az életszínvonaluk, ráadásul az őket képviselő társadalmi szervezetek támogatását is nagyobb mértékben csökkentik, mint általában. A válság legnagyobb tanulsága, hogy érdemes befektetni az emberekbe, akár más befektetések rovására is - fejtette ki Kósa Ádám. Figyelmeztetett arra: a politikai és gazdasági döntéshozóknak felelősségük van abban, hogy a fogyatékos emberek kellő figyelmet kapjanak, ugyanis mindenki érdeke és egyben az Európai Unió egyik legnagyobb értéke a társadalmi esélyegyenlőség.

A bejegyzés trackback címe:

https://kosaadam.blog.hu/api/trackback/id/tr201549451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása