09
02/2010
0

Újra munkában Európa

Az Európai Néppárt Képviselőcsoportjának sajtóközleménye A Fidesz európai néppárti képviselői támogatták az Európai Bizottság kollégiumának mai, európai parlamenti jóváhagyását. Ezzel a megerősítéssel a második Barroso-bizottság hivatalosan is megkezdheti munkáját. Az Európai Parlament mai döntésével valamint a Lisszaboni Szerződés tavaly decemberi hatályba lépésével az Európai Unió egy új, aktív és dinamikus korszakába léphet.

Az intézményi viták lezárultak, Európa így minden erejével az európai polgárok valós problémáira kell, hogy koncentráljon. Vissza kell nyerni a polgárok bizalmát az európai szolidaritás erősítésével.

A fideszes európai parlamenti képviselők szerint a Bizottság legfontosabb feladata a munkahelyteremtés előmozdítása valamint a kis- és közepes vállalkozások hatékony támogatása kell, hogy legyen. Ezen célok megvalósítása, valamint gazdasági válságból való kilábalás és a globális kihívások kezelése érdekében, akárcsak Magyarországnak, Európának is egységes és erős vezetésre van szüksége.

A Fidesz Európai Néppárti Képviselőcsoportja üdvözli, hogy az elkövetkező, Európai Unió jövőbeni gazdasági arculatát meghatározó időszakban az Európai Néppárt vezető szerepet játszik. Mindhárom uniós csúcsintézmény, az Európai Parlament, az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnöke is néppárti politikus. A második Barroso-bizottság 27 tagja közül 13 szintén európai jobbközép pártok delegáltja.

Tekintettel a jobbközép pártok vezető európai szerepére, a tavaszi országgyűlési választások után várhatóan felálló Fidesz-kormány révén különös lehetőség nyílik Magyarország számára uniós kapcsolatrendszerének erősítésében és a nemzeti érdekeinek eddiginél hatékonyabb védelmében.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kosaadam.blog.hu/api/trackback/id/tr311746861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.