24
11/2009
0

Kit érdekel a válságkezelés módja?

Eltolja magától a véleményezés felelősségét a gazdasági és monetáris ügyekért felelős európai biztos. Mivel dr. Kósa Ádám európai parlamenti képviselő továbbra is elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar kormány a válságkezelésnél az Európai Unióra hivatkozik, írásban fordul az Európai Bizottsághoz.

2009. november 4.

Ön szerint elfogadható, hogy a pénzügyi válság idején, illetve a kedvezőbb előrejelzések alapján egy adott nemzeti kormány éppenséggel a válságot semmilyen formában elő nem idéző fogyatékos emberekre fordított kiadások, illetve a szociális védőháló e szegmensének drasztikus csökkentése mellett kardoskodjon, főleg az EU-ra hivatkozva a pénzügyi válságkezelésnél – tette fel a kérdést Kósa Ádám a gazdasági és monetáris ügyekért felelős európai biztosnak a Foglalkoztatási és Szociális Bizottság november 4-i ülésén.

 

Joaquín Almunia, az Európai Bizottság elnökéhez, Jose Manuel Barrosohoz  két héttel ezelőtt intézett kérdéshez hasonlóan nemzeti hatáskörre hivatkozva érdemben elhárította magától a válaszadás felelősségét.

Miközben Közép- és Kelet-Európában az EU tagállamok egy tavaly augusztus 6-án, még a pénzügyi válság előtt kiadott bizottsági rendelet alapján a fogyatékossággal élő munkavállalók nagy részének foglalkoztatásával kapcsolatosan korlátozták az állami támogatás mértékét, illetve az ahhoz való hozzáférést, az Európai Bizottság a források befagyasztásával, vagy drasztikus csökkentésével már nem foglalkozik. José Manuel Barroso október 20-án, Kósa Ádám szóbeli kérdésfeltevését követően, kifejtette, hogy egy ország főként a szociális védőháló megerősítésével biztosíthatja a fogyatékossággal élők életkörülményeit, foglalkoztatásának javítását.

Miután a válasz sem José Manuel Barroso, sem Joaquín Almunia részéről nem volt teljes mértékben kielégítő és nem érintették konkrétan a rendelettel kapcsolatos szabályozási kérdéseket, a képviselő írásban fordul az Európai Bizottsághoz, amelynek 30 napon belül kell reagálnia a beadványra.

A bejegyzés trackback címe:

https://kosaadam.blog.hu/api/trackback/id/tr801549514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.