24
11/2009
0

Képviseletet a fogyatékosoknak!

A hatszázezer magyar fogyatékkal élőnek is képviselete kell, hogy legyen az Európai Parlamentben (EP) , mert csak az unió támogatásával tudnak mostani nehéz helyzetükön jelentősen változtatni - erről jeltolmács segítségével Kósa Ádám, a Fidesz-KDNP EP-listáján a 12. helyen szereplő képviselőjelölt beszélt Nyíregyházán egy kampányrendezvényen szerdán.

2009. május 27.

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (Sinosz) 33 éves, jogi végzettségű elnöke hozzátette: a hatszázezer érintettnek el kell mennie szavazni június 7-én, s a Fidesz-KDNP listájára voksolni, mivel ez a két párt biztosított olyan jelölthelyet, ami nagy valószínűséggel lehetővé teszi az EU parlamentjében a képviseletet.

A jelölt kiemelte: a fogyatékkal élők joggal várják, hogy róluk, nélkülük ne döntsenek, vonják be őket a határozathozatalokba. Ezért tartja elismerésre méltónak, hogy a két párt olyan helyet biztosított számára a közös listán, amellyel feltehetően bejut az EP-be - tette hozzá.

Kósa Ádám európai parlamenti terveiről közölte, amennyiben bejut a közösség képviselőházába, mindent megtesz azért, hogy az unió strukturális alapjaiból több célzott támogatást kaphassanak a fogyatékkal élők. Mint mondta, a munkahelyteremtést tartja a legfontosabbnak, hiszen a foglalkoztatás terén - állította - tragikus az érintettek helyzete: közöttük 90 százalékos a munkanélküliség, tíz emberből, egy tud csak dolgozni.

Úgy vélte: a fogyatékkal élők képességeihez igazítottan kell a képzésüket megoldani és munkahelyeket teremteni, hogy ők is értékes tagjai, adófizetői lehessenek az országnak, s ne szociális segélyen tengődjenek.

Megemlítette továbbá, hogy az uniós támogatásoknál Brüsszelnek ki kell kötnie, új beruházás nem valósulhat meg az épületek akadálymentesítése nélkül. Hozzáfűzte, Magyarországon e téren különösen rossz a helyzet, egy 2002-es felmérés szerint a közintézmények akadály-mentesítésére 44 milliárd forint kellene, de eddig csak 1,5 milliárd forint értékűt végeztek el.

A Fidesz-KDNP jelöltje szólt arról is, hogy európai parlamenti képviselőként tenni akar a fogyatékosok helyzetét javító ENSZ-egyezmény elfogadtatásáért, hiszen eddig az unió 27 tagállama közül csak 6 ország fogadta el azt.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://kosaadam.blog.hu/api/trackback/id/tr471549416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.