12
04/2010
0

Elsöprő Fidesz győzelem a magyarországi országgyűlései választásokon

Joseph Daul, az Európai Parlament néppárti képviselőcsoportjának frakcióvezetője üdvözölte a magyarországi országgyűlési választások első fordulójának kimenetelét. Az eredmények világosan tükrözik, hogy a magyar polgárok, Orbán Viktor és egy erős Fidesz kormány vezetésével, készen állnak, hogy egy új korszakot kezdjenek. A rend, siker, fejlődés, gyarapodás és szolidaritás korszakát - fogalmazott Joseph Daul.

Tegnap, a magyar polgárok egyértelműen kinyilvánították a változás iránti akaratukat. A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt Szövetsége, a szavazatok mintegy 53%-ának megszerzésével elsöprő győzelmet aratott. Ez nemcsak a demokratikus Magyarország történetében történelmi eredmény, de ez az elsöprő mértékű támogatás az Európai Unióban is példátlan. Ez az eredmény a világos kinyilvánítása annak, hogy egy hazug, korrupt, sikertelen és gyenge kormányzás után, a magyar polgárok tisztességes, sikeres és erős kormányt akarnak - emelte ki a frakcióvezető.

Orbán Viktor személyes elkötelezettsége az európai értékek iránt, mint a demokrácia és a társadalmi szolidaritás biztosíték, hogy vezetésével Magyarország ismét erős és sikeres országgá válik. Egy olyan országgá, mely erősíti, nem pedig gyengíti Európát - hangsúlyozta Joseph Daul.

A szocialista kormány elmúlt 8 éves elhibázott gazdaságpolitikája következtében Magyarország meggyengült. A szocialista kormány azonban nemcsak gazdasági recesszióba vezette az országot, hanem szociális feszültségeket gerjesztett, és megrendítette a társadalompolitikába vetett bizalmát is. A szocialista és liberális politikusok felszínre kerülő korrupciós botrányai szintén bizonyítják, hogy a magyar politika teljes megújulásra szorul- emlékeztetett a frakcióvezető.

Magyarország hamarosan átveszi az Európai Unió soros elnökségét. Biztos vagyok benne, hogy Orbán Viktor és kormánya, 2011 első felének soros EU elnökeként, sikerrel fog kezelni minden felmerülő globális és európai kihívást, és eredményesen fogja képviselni az egész Európai Unió érdekét - zárta gondolatait Joseph Daul, az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője.

Megjegyzés:

A magyarországi országgyűlési választások második fordulójára 2010. április 25-én kerül sor. A Fidesz a 386 mandátumból már az első fordulóban 206-ot megszerzett.  A maradék 171 mandátum sorsa a második fordulóban fog eldőlni.

Az Európai Parlament néppárti képviselőcsoportja 265 képviselőjével az Európai Parlament legbefolyásosabb frakciója.

süti beállítások módosítása